Lajittelu  

Uuden sukupolven kierrätysratkaisuidensa ansiosta Envac on kestävämmän tulevaisuuden ja kiertotalouden edelläkävijä. Kierrätys on kiertotalouden ydinaluetta, mutta vanhat ja perinteiset menetelmät ovat sekä haastavia että kalliita. Sen sijaan lajitteluratkaisujamme voidaan käyttää kaikenkokoisissa kaupungeissa, ja ne alentavat kuljetus- ja keräyskustannuksia vähintään 50 prosenttia kilpaileviin järjestelmiin verrattuna.

Useita kierrätys- ja keräysmenetelmiä – yksi lajittelulaitos  

Uuden sukupolven lajittelujärjestelmäämme voidaan käyttää yhdessä Envacin pneumaattisen jätteenkeräysjärjestelmän kanssa, mutta sen avulla voidaan myös nykyaikaistaa vanhoja, perinteisiä jätteenkeräysmenetelmiä. Molemmissa tapauksissa Envacin johtava lajitteluratkaisu on kustannustehokas sekä vaivaton ja lisää samalla kierrätyksen määrää.

Järjestelmän värikoodauksen ansiosta jokaisella jätteellä on omanvärinen pussinsa, johon käyttäjät lajittelevat kierrätettävät materiaalinsa. Värikoodaus helpottaa kierrätystä myös aloittelijoille. Kaikki pussit voidaan laittaa samaan jäteastiaan tai jätteen syöttöpisteeseen, josta ne kuljetetaan lajittelulaitokseen. Siellä pussit lajitellaan värin mukaan ja pannaan vastaavaan astiaan. Jätteenkuljetusta sujuvoittamalla lajittelujärjestelmämme vähentää liikenteen kustannuksia ja päästöjä.

Lajittelu kotona

Kuten kaikissa jätehuoltojärjestelmissä, asukkaat ja käyttäjät lajittelevat jätteet omassa kodissaan. Käyttäjiä voi olla vaikeaa sitouttaa lajitteluun ja kierrätykseen, varsinkin kun se aloitetaan ensimmäistä kertaa. Sitoutuminen vauhdittuu, kun tiedottaminen on selkeää ja jätteenlajittelu ja käsittely on helppoa.

Meillä on alalta vuosikymmenten kokemus, ja paikalliset toimistomme auttavat yleensä järjestelmän omistajaa tiedotuskampanjan kohdentamisessa. Olemme onnistuneet järjestelmämme käyttöönotossa erittäin hyvin. Esimerkiksi GrowSmarter-hankkeessa Valla torgissa Ruotsissa kotitalouksien sekajätteen määrä väheni 65 prosenttia, kun järjestelmämme korvasi vanhat kierrätysmenetelmät.

Optinen lajittelu ja tekoäly – kestävästi älykäs  

Järjestelmämme värikoodien ansiosta elintärkeää liiketoimintatietoa voidaan kerätä ja analysoida tekoälyn avulla. Värikoodausta käytetään optiseen lajitteluun keräysasemalla.

Keräämme tietoja monista asioista, esimerkiksi jätetyyppi- tai kierrätysjätekohtaisista määristä sekä siitä, miten hyvin käyttäjät ovat jätteensä lajitelleet ja miten ja milloin tiettyjä kierrätysjätteitä hävitetään. Näillä tiedoilla optimoimme järjestelmäämme paremmaksi kuin mikään tavanomainen järjestelmä.

Määritämme tekoälyn avulla järjestelmän kapasiteetin ja keräysvälit. Tekoäly auttaa meitä myös ymmärtämään käyttäjien käyttäytymistä ja kannustamaan kierrätyksen jatkamiseen. Tämä tekee järjestelmästämme kestävästi älykkään ja olennaisen osan matkalla kohti kiertotaloutta.

Yksi järjestelmä, useita kokoja, sopii kaikille

Varmistamme, että järjestelmämme sopii kaikille. Pienin järjestelmämme pystyy käsittelemään 1 linjan, 2 jätetyyppiä ja 9 tonnia jätettä tunnissa ja suurin järjestelmä 3 linjaa, 9 jätetyyppiä ja 27 tonnia jätettä tunnissa.

Lajittelujärjestelmä käsittelee esimerkiksi ruokajätettä, keräyspahvia, muovipakkauksia, metallia, tekstiiliä, keräyspaperia, väritöntä ja värillistä lasia sekä polttokelpoista jätettä. Tämän joustavuuden ansiosta olemme varmoja siitä, että järjestelmämme täyttää kaikki tarpeet.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää Envacista? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

* Pakolliset kentät